PASTA MET RAAPSTEELTJES EN RICOTTA

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • PASTA MET RAAPSTEELTJES EN RICOTTA

    PASTA MET RAAPSTEELTJES EN RICOTTA

    PASTA MET RAAPSTEELTJES EN RICOTTA

Een pasta anders dan anders met heerlijk knapperige raapstelen en ricotta.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
pasta naar keuze
1 teentje knoflook, gesnipperd
olijfolie
1 flinke bos raapsteel
sap en rasp van ½ citroen
4 flinke el ricotta
1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas
zout & peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in ruim kokend, gezouten water gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht.
2. Bak de knoflook even in wat olijfolie (niet bruin laten worden!) en voeg daar de raapsteeltjes aan toe met een paar eetlepels kookvocht van de pasta. Laat even stoven.
3. Voeg citroenrasp en -sap toe en de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
4. Doe het raapsteeltjes-ricotta mengsel bij de pasta in de pan en meng goed. Warm eventueel nog even door. Als de pasta wat te droog is, voeg dan nog een paar extra lepels kookvocht toe.
5. Serveer met Parmezaanse kaas.

Bron

internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten