Kippendij Toscana met witte bonen tomaten paprika en pecorinokaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2021
  • Kippendij Toscana met witte bonen tomaten paprika en pecorinokaas

    Kippendij Toscana met witte bonen tomaten paprika en pecorinokaas

    Kippendij Toscana met witte bonen tomaten paprika en pecorinokaas

Een lekker stoofpotje met kipdijfilet, paprika, tomaten en cannellinibonen (een soort witte bonen).
Ik vond het recept in een kookboekje "Geniessen mit Freunden". Het boekje heb ik ooit gekoch voor 1,99 Euro en staat vol met lekkere recepten.
Over de cannelliniboon: De Canneliniboon is een niervormige boon die iets groter is dan de gewone witte boon. De cannelliniboon smaakt iets nootachtiger. Vooral in een stoofpotje voegt de cannelliniboon iets meer smaak toe dan gewone witte bonen.
Maar je kunt evengoed gewone witte bonen nemen voor deze stoofpot.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Stukjes kippendij kruiden met peper en zout.
Olie verhitten in de pan en kip hierin snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen.
In het overgebleven vet eerst de stukjes spek bruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en glazig meebakken. Bak het laurierblad ook even mee.
Voeg de tomatenpuree hieraan toe en bak dit nog 2 minuten.
Voeg de reepjes paprika toe en bak deze ook plm. 2 minuten,
Voeg de wijn toe en zet de warmtebron hoof. Laat de wijn grotendeel inkoken.
Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en doe ook de kip weer in de pan.
Laat de kip plm. 30 minuten zachtjes stoven.
Voeg de witte bonen toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm alles goed.
Maak op smaak met een handvol basilicumblaadjes en de geraspte Pecorinokaas.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan of grote koekenpan

Bereidingswijze

Stukjes kippendij kruiden met peper en zout.
Olie verhitten in de pan en kip hierin snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen.
In het overgebleven vet eerst de stukjes spek bruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en glazig meebakken. Bak het laurierblad ook even mee.
Voeg de tomatenpuree hieraan toe en bak dit nog 2 minuten.
Voeg de reepjes paprika toe en bak deze ook plm. 2 minuten,
Voeg de wijn toe en zet de warmtebron hoof. Laat de wijn grotendeel inkoken.
Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en doe ook de kip weer in de pan.
Laat de kip plm. 30 minuten zachtjes stoven.
Voeg de witte bonen toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm alles goed.
Maak op smaak met een handvol basilicumblaadjes en de geraspte Pecorinokaas.

Bron

Aangepast recept uit het kookboekje "Geniessen mit Freunden"".

Serveertip

Lekker met één van mijn tomatensalades.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten