1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kippendij Toscana met witte bonen tomaten paprika en pecorinokaas

Kippendij Toscana met witte bonen tomaten paprika en pecorinokaas

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-05-2021

Ingrediënten 2 personen


Stukjes kippendij kruiden met peper en zout.
Olie verhitten in de pan en kip hierin snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen.
In het overgebleven vet eerst de stukjes spek bruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en glazig meebakken. Bak het laurierblad ook even mee.
Voeg de tomatenpuree hieraan toe en bak dit nog 2 minuten.
Voeg de reepjes paprika toe en bak deze ook plm. 2 minuten,
Voeg de wijn toe en zet de warmtebron hoof. Laat de wijn grotendeel inkoken.
Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en doe ook de kip weer in de pan.
Laat de kip plm. 30 minuten zachtjes stoven.
Voeg de witte bonen toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm alles goed.
Maak op smaak met een handvol basilicumblaadjes en de geraspte Pecorinokaas.


Verder heb je nodig


Hapjespan of grote koekenpan


Gesmuld van deze heerlijke Toscaanse bonenschotel met kippendij, paprika, tomaat en Pecorinokaas.
Gesmuld van deze heerlijke Toscaanse bonenschotel met kippendij, paprika, tomaat en Pecorinokaas.

Een lekker stoofpotje met kipdijfilet, paprika, tomaten en cannellinibonen (een soort witte bonen).
Ik vond het recept in een kookboekje "Geniessen mit Freunden". Het boekje heb ik ooit gekoch voor 1,99 Euro en staat vol met lekkere recepten.
Over de cannelliniboon: De Canneliniboon is een niervormige boon die iets groter is dan de gewone witte boon. De cannelliniboon smaakt iets nootachtiger. Vooral in een stoofpotje voegt de cannelliniboon iets meer smaak toe dan gewone witte bonen.
Maar je kunt evengoed gewone witte bonen nemen voor deze stoofpot.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Stukjes kippendij kruiden met peper en zout.
Olie verhitten in de pan en kip hierin snel rondom bruin bakken. Uit de pan halen.
In het overgebleven vet eerst de stukjes spek bruin bakken.
Ui en knoflook toevoegen en glazig meebakken. Bak het laurierblad ook even mee.
Voeg de tomatenpuree hieraan toe en bak dit nog 2 minuten.
Voeg de reepjes paprika toe en bak deze ook plm. 2 minuten,
Voeg de wijn toe en zet de warmtebron hoof. Laat de wijn grotendeel inkoken.
Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe en doe ook de kip weer in de pan.
Laat de kip plm. 30 minuten zachtjes stoven.
Voeg de witte bonen toe. Roer alles goed door elkaar en verwarm alles goed.
Maak op smaak met een handvol basilicumblaadjes en de geraspte Pecorinokaas.

Serveertip

Lekker met één van mijn tomatensalades.

Bron

Aangepast recept uit het kookboekje "Geniessen mit Freunden"".



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top