Kabeljauw in rauwe ham op een zacht romige witlofsaus
- Vis, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
In mijn plakboek vond ik een recept van zeeduivel met rauwe ham en lof. Ik heb geen flauw idee waaruit dit recept afkomstig was. Is ook niet belangrijk, want ik hebt een andere draai aan het recept gegeven. In plaats van zeeduivel heb ik kabeljauw gebruikt. (Kan ook met andere witvis). Ik heb de witlof niet heel gelaten, maar er ringen van gesneden en er een romige witlofsaus van gemaakt. Dat eet gemakkelijker en is verrukkelijk bij de vis.
Ingrediënten 2 recipe.people
Plm. 300 gram verse kabeljauw of andere stevige witvisPeper, zout
6 plakjes rauwe ham of mager ontbijtspek
2 eetlepels zonnebloemolie
3 struikjes witlof, in ringen gesneden
½ dl droge witte wijn
1 eetlepel bloem
100 ml slagroom
1 ½ theelepel gedroogde tijm
50 gram geraspte belegen kaas
Benodigdheden
Hapjespan of grote koekenpanovenschaal
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht.
Kruid de kabeljauw met peper en zout.
Snij de kabeljauw in 6 gelijke stukken.
Pak elk stukje kabeljauw in een plakje rauwe ham.
Verhit de olie in de pan en bak hierin de pakjes vis snel rondom bruin. Haal ze uit de pan.
Roerbak in het overgebleven vet de witlof. Voeg de witte wijn hieraan toe. Zet de warmtebron hoog tot de wijn bijna is verdwenen.
Strooi de bloem over de witlof. Meng alles goed door elkaar en laat 2 minuten garen.
Roer de slagroom door de witlof en maak de witlof op smaak met peper, zout en tijm.
Doe de witlof over in een ovenschaal (of gebruik dezelfde pan als die in de oven kan).
Leg de stukken vis op de witlof.
Strooi de geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 10 tot 15 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Serveertip
Lekker met gekookte aardappelen.