1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Joegoslavische keuken
  5. Zagorski Štrukli

Zagorski Štrukli

  • Joegoslavisch, Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2021

Ingrediënten 6 personen


250 g bloem voor alle doeleinden
1 ei
1 el zonnebloemolie
250 ml water
VULLING :
500 g cottage cheese
2 eieren
250 ml Creme Fraiche
DRESSING :
500 ml crème fraiche



Zagorski Štrukli
Zagorski Štrukli

Zagorski štrukli is al eeuwen bekend in het noordwestelijke deel van Kroatië rond Zagreb. Ze worden op talloze manieren bereid - zout of zoet, gebakken of gekookt. U kunt štrukli ook vinden als voorgerecht, hoofdgerecht of dessert. Sinds 2007 - het Ministerie van Cultuur heeft het toegevoegd aan de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van Kroatië.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Maak wat deeg van bovenstaande ingrediënten. Laat het deegmengsel 20 tot 30 minuten staan €€en rek het vervolgens uit tot een ronde vorm van 1 mm dik. Bloem het oppervlak waarop het deeg wordt uitgerekt.
-Maak een vulling van cottage cheese, crème fraîche, ei en zout en vul het deeg behalve de randen
-Draai het deeg vanuit het midden tot je een cirkel maakt. Vouw voorzichtig de rand om en voeg water toe om goed te plakken. Gebruik de rand van een bord om het op een lengte van 10 centimeter te snijden. Een bord is beter dan het mes, omdat het de uiteinden van de štrukli meteen vastplakt.
-Breng in een middelgrote pan het water aan de kook en voeg de štrukli toe. Voeg wat olie en zout toe en laat een paar minuten koken. Zorg ervoor dat je het zout aan het water toevoegt, want dit werkt goed om de pasta een stevigere textuur te geven.
-Plaats de gekookte strukli in een bakvorm, bij voorkeur van klei of keramiek, bestrijk ze goed met olie. Giet crème fraîche over de štrukli en zet in een oven op 200 ° C tot hij goudgeel van kleur wordt.
-Serveer als voorgerecht.

Serveertip

Dit is een gebruikelijke manier van serveren, maar u kunt štrukle ook op andere manieren gebruiken:
- alleen gekookt als voorgerecht met goulash of ham
- gebakken met paneermeel

Bron

World kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top