Vietnamese stoverij

  • Vietnamees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Vietnamese stoverij

    Vietnamese stoverij

    Vietnamese stoverij

Stoofvlees en stoverij kennen ze ook in Azië ; je mag kiezen of je rijst of frietjes erbij gaat geven , altijd lekker ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
750 gram rundsstoofvlees
3 uien
4 teentjes knoflook
1 rode peper
3 eetlepels bloem
2 stengels citroengras
3 cm verse gember
400 ml kokosmelk
200 ml runderbouillon
1 limoen
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel suiker
2 theelepels 5-spice kruidenmix
2 laurierblaadjes
1 kaneelstokje
1 steranijs
olie om in te bakken
klont boter
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Doe het vlees in de schaal en voeg hier peper, zout en de bloem aan toe. Schep even goed door!
-Schil en snipper de ui.
-Maak de knoflook schoon.
-Snij de peper fijn en schil de gember.

-Verwarm een klont boter en een flinke scheut olie in de stoofpan. Fruit hier de ui in aan en pers de knoflook en de gember uit boven de pan. Voeg ook de rode peper toe en schep dan het rundvlees in de pan. Laat dit rondom dichtschroeien en zet het vuur dan laag.
-Schenk de kokosmelk en de bouillon in de pan.
-Kneus de stengels citroengras en voeg deze toe. Doe ook de blaadjes laurier, het kaneelstokje en de steranijs in de pan.
-Pers 1 limoen uit bij het Vietnamees stoofvlees en voeg de vissaus, ketjap, suiker en de 5 spices kruidenmix toe.
-Breng het stoofpotje aan de kook en laat heel zachtjes zeker 2 uur sudderen.
Wanneer het vlees zo zacht is dat het bijna uit elkaar valt, is het Vietnamees stoofvlees klaar.

Bron

pinterest

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten