1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....

Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-05-2021

Ingrediënten 2 personen


60 gr zongedroogde tomaatjes in reepjes
200 gram kipfilet in blokjes
3 teen knoflook gesnipperd
2 uien gesnipperd
100 gram babyspinazie
1 el mild paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
200 ml kookroom
100 ml kokend water
¾ bouillonblokje kip ( minder zout)
5 gram bieslook gesnipperd + iets extra als garnering
120-150 gram rijst naar keuze( ik had pandan)


Verder heb je nodig


Snijplan, mes, ovenschaal, pan


Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....
Romig Ovenkippetje met babyspinazie en zongedroogde tomaatjes....

De voorbereiding van dit eenvoudig, maar oh zo lekker ovenschoteltje kost maar 10 minuten. Dan gaat alles in de ovenschaal en voor 20-25 minuten in een oven van 180 graden. Ondertussen de rijst koken en voila klaar en smullen maar. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de kippenblokjes met de reepjes zongedroogde tomaat, ui snippertjes en de knoflook in een ovenschaal. Bestrooi het geheel met paprika en chilipoeder en roer alles goed door elkaar. Los het ¾ kippenbouillon op in 100 ml kokend water en voeg dit samen met de kookroom toe. Even goed roeren en hup in de oven met die schaal.
Vijftien tot 20 minuten garen.

Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.

De schaal uit de oven halen en de babyspinazie en de bieslook toevoegen . Even slinken en serveren met de gekookte rijst en met wat snippertjes bieslook garneren. Eet smakelijk !

Bron

A D, eigen tekst kleine aanpassing en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top