1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren

Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2021

Ingrediënten 2 personen


600 gram aardappelen kruimig
500 gram andijvie (in smalle reepjes gesneden)
150 gram chorizo (smalle plakjes van een smal chorizo worstje)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel bloem
100 ml (kook)room
peper, zout
1 afgestreken theelepel (gerookt) paprikapoeder
3 eieren (waarvan 1 ei losgeklopt)
50 gram geraspte belegen kaas


Verder heb je nodig


Koekenpan of hapjespan
ovenschaal
aardappelstamper


Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren
Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren
Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren
Pittige Spaanse ovenschotel andijvie met chorizo en eieren

Een gegratineerde stamppot andijvie met knapperig gebakken chorizo en eieren.
Weer eens een andere andijvieschotel. Beetje Spaans en lekker pittig door de chorizo en het gerookte paprikapoeder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn.

Verwarm de oven voorop 200 graden boven- en onder-warmte.

Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan. Haal de chorizo uit de pan en verwijder het grootste deel van het vet.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook.
Voeg de chorizo er weer aan toe.
Voeg de andijvie er in gedeelten aan toe tot alle andijvie is geslonken maar nog wel beetgaar is.
Strooi de bloem over de andijvie en roer goed door. Laat dit 2 minuten garen.
Roer de (kook)room en 1 losgeklopt ei door de andijvie.
Meng de gestampte aardappelen door de andijvie.
Maak op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
Doe de stamppot over in een ovenschaal.
Maak twee kuiltjes in de stamppot en breek hier de overgebleven eieren in.
Strooi wat zout over de eieren en verdeel de geraspte kaas over de andijvie.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

In plaats van chorizo ook lekker met uitgebakken spekreepjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top