ZOMERS EENPANSGERECHT MET VIS
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
=18pxHeb je toevallig nog pangasius of kabeljauw in de koelkast (of vriezer) en heb je zin in een gerecht met lekker veel groenten? Maak dan vooral eens dit zomerse eenpansgerecht met vis, lekker met onder andere aubergine, courgette en paprika. En het voordeel van een eenpansgerecht is… lekker weinig afwas!
Bereidingswijze
-Snijd de ui en groenten in blokjes. Doe daarna een scheutje olie in hapjespan en bak de ui en groenten aan voor ongeveer 7-10 minuten op matig vuur. Voeg dan een geperst teentje knoflook toe, even een halve minuut meebakken en dan ‘afblussen' met wijn.
-Doe dan de tomatenfrito en kruiden (peterselie, snufje zout en peper) erbij en laat een paar minuutjes heel zachtjes pruttelen.
-Snijd de vis in blokjes en breng op smaak met een snufje peper en zout. Doe de vis in de pan, deksel op de pan en laat zachtjes mee pruttelen totdat de vis gaar is.
-
Bron
lekker en simpel - Voshandel Janssens Oostende
Serveertip
**Tomate frito is een gepureerde tomatensaus met een vleugje ui en knoflook, die als basisingrediënt kan worden gebruikt of gewoon voor zijn eigen smaak kan worden genoten. Kant en klaar bij Heinz !
Lekker met rijst of krieltjes