Indiase paprikasoep met kruidige limoen- mangochutney

  • Indiaas, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2021

Heerlijk soepje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 spitspaprika's
100 gram gesneden ui
2 tenen knoflook
2 el kerriepoeder
1 blokje kippen of groenten bouillon
100 ml kookroom
10 gram koriander
1 mango
1 sjalot gepeld
1/2 rode peper
1 limoen
1th honing
Olijfolie
Zout en peper
W
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika's .
Snij de paprika's in reepjes.
Haqk de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan.
Fruit de ui , knoflook, en kerriepoeder 2 min .
Voeg de reepjes paprika toe en bak nog 5 min mee.
Voeg vervolgens 1 liter kokend water en het bouillonblokje toe.
Laat de soep 10 minkoken met de deksel op de pa

Schil de mango , verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes van een halve cm .
Snipper de sjalot en pers de limoen uit.
Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper .
Snij de peper in dunne ringetjes.
Verhit wat olijfolie in een klein steelpannetje en fruit de sjalot en peper 1 min.
Voeg de mango samen met het limoensap en de honing toe.
Laat de mangochutney 5 min pruttelen op laag vuur.
Hak de koriander grof en voeg toe aan de mangochutney.

Pureer de soep glad met een staafmixer .
Voeg daarna de kookroom toe en breng op smaak met peper ,zout en enkele.v.t nog wat bouillon blokje.

Serveer de soepmet de limoen mangochutney
-

Bron

Tijdschrift

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten