Indiase paprikasoep met kruidige limoen- mangochutney
- Indiaas, Soep
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-05-2021
Heerlijk soepje
Ingrediënten 4 personen
4 spitspaprika's100 gram gesneden ui
2 tenen knoflook
2 el kerriepoeder
1 blokje kippen of groenten bouillon
100 ml kookroom
10 gram koriander
1 mango
1 sjalot gepeld
1/2 rode peper
1 limoen
1th honing
Olijfolie
Zout en peper
W
Benodigdheden
StaafmixerBereidingswijze
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika's .
Snij de paprika's in reepjes.
Haqk de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan.
Fruit de ui , knoflook, en kerriepoeder 2 min .
Voeg de reepjes paprika toe en bak nog 5 min mee.
Voeg vervolgens 1 liter kokend water en het bouillonblokje toe.
Laat de soep 10 minkoken met de deksel op de pa
Schil de mango , verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes van een halve cm .
Snipper de sjalot en pers de limoen uit.
Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper .
Snij de peper in dunne ringetjes.
Verhit wat olijfolie in een klein steelpannetje en fruit de sjalot en peper 1 min.
Voeg de mango samen met het limoensap en de honing toe.
Laat de mangochutney 5 min pruttelen op laag vuur.
Hak de koriander grof en voeg toe aan de mangochutney.
Pureer de soep glad met een staafmixer .
Voeg daarna de kookroom toe en breng op smaak met peper ,zout en enkele.v.t nog wat bouillon blokje.
Serveer de soepmet de limoen mangochutney
-
Bron
Tijdschrift
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties