1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Indiase paprikasoep met kruidige limoen- mangochutney

Indiase paprikasoep met kruidige limoen- mangochutney

  • Indiaas, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-05-2021

Ingrediënten 4 personen


4 spitspaprika's
100 gram gesneden ui
2 tenen knoflook
2 el kerriepoeder
1 blokje kippen of groenten bouillon
100 ml kookroom
10 gram koriander
1 mango
1 sjalot gepeld
1/2 rode peper
1 limoen
1th honing
Olijfolie
Zout en peper
W


Verder heb je nodig


Staafmixer


Heerlijk soepje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika's .
Snij de paprika's in reepjes.
Haqk de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan.
Fruit de ui , knoflook, en kerriepoeder 2 min .
Voeg de reepjes paprika toe en bak nog 5 min mee.
Voeg vervolgens 1 liter kokend water en het bouillonblokje toe.
Laat de soep 10 minkoken met de deksel op de pa

Schil de mango , verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes van een halve cm .
Snipper de sjalot en pers de limoen uit.
Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper .
Snij de peper in dunne ringetjes.
Verhit wat olijfolie in een klein steelpannetje en fruit de sjalot en peper 1 min.
Voeg de mango samen met het limoensap en de honing toe.
Laat de mangochutney 5 min pruttelen op laag vuur.
Hak de koriander grof en voeg toe aan de mangochutney.

Pureer de soep glad met een staafmixer .
Voeg daarna de kookroom toe en breng op smaak met peper ,zout en enkele.v.t nog wat bouillon blokje.

Serveer de soepmet de limoen mangochutney
-

Bron

Tijdschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pejejaru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top