Beenham met rösti , tomaatjes en preirolletjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 04-05-2021
Makkelijk gerecht
Ingrediënten 4 personen
1 beenham500 gram aardappelen .
2 uien gepeld
200 gram oudekaas
100 gram bloem
2 eieren
Zout en peper
250 gram cherrytomaatjes aan de tak
1 eetl ahornsiroop .
2 eetl balsamicoazijn
3 preien
10 gram tijm
Olijfolie
2 eetl honing
5 eetl mosterd
Flinke scheut room
Benodigdheden
Rasp.Bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Plaats de beenham onder in de oven en bereid volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schil de aardappelen en rasp samen met de uien en de oude kaas fijn.
Meng de aardappel , ui, kaas, bloem en eieren tot mengsel.
Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed een bakplaat met bakpapier .
Vorm met u handen 8 rosti's en leg ze op de helft van de bakplaat.
Leg de sherrytomaatjes er naast.
En besprenkel met ahornsiroop en balsamicoazijn
Plaats de bakplaat boven in de oven en rooster de tomaatjes en rösti 's de laatste 35 min mee in de voorverwarmde oven.
Snij de prei in stukjes ven 3 cm en spoel ze schoon onder koud stromend water.
Ris de blaadjes tijm van de takjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de prei 10 min in een koekenpan .
Voeg de laatste 2 min van de baktijd honing, ,mosterd, tijm en een flinke scheut room toe.
Smaak af met peper en zout
Serveer de beenham met de rösti, tomaatjes en de preirolletjes
Bron
Tijdschrift
Serveertip
E.v.t tijm vervangen door dragon
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties