Zuurkooltaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-05-2021

Makkelijk gerecht voor de winterse dagen .
Heb als voorgerecht een kopje erwtensoep geserveerd 
Ook leuk als lunch 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de bodem : korst of hartigtaartdeeg

Zuurkool : 500 gram zuurkool
100 gram spekjes
1 eetl boter
4 takjes tijm
1 rookworst

Vulling :4 eieren
2oo ml creme franchise
1 eetl mosterd
Zout en peper

Taart opbouw : 1eetl paneermeel
150 gram geraspte oude kaas

Saus: 200 ml creme-fraice
1 eetl grove mosterd
Zout en peper.



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm

Bereidingswijze

Smelt 1 eetl boter in een pan en bak de spekjes aan.
Voeg hier de zuurkool en de takjes tijm aan toe.
Kook de rookworst mee met de zuurkool .
Stoof dit ongeveer 15 min. Op een zacht vuurtje zonder deksel.
Daarna haal je de rookworst eruit , laathet even afkoelen en snij in plakjes.

Voor de bodem leg je 8 plakjes korstdeeg op elkaar en rol dit uit tot een grote plak.
Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg.
Snij de overtollige restjes deeg van derand af.
Duw met je vingers een mooi randje op het deeg.

Voor de vulling klop je de eieren en meng dit met 200 ml creme-fraice , 1 eetl mosterd en breng het op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de paneermeel op de bodem van de raakt.
Leg hier de zuurkool beetje luchtig op.
Duw het dus niet aan.
Giet hier de vulling op en zorg dat dit een beetje tussen de zuurkool komt.
Leg de plakjes rookworst dakpansgewijs op de zuurkool .
Strooi er de kaas overheen en bak de taart ongeveer 30 a 40 min op 200 graden.
Laat de taart 10 min uitdampen voordat je deze aansnijdt.

Maak het sausje grove mosterd te mengen en de creme-fraice en breng het op smaak met peper en zout.
Serveer het als sausje naast de Zuurkool taart

Bron

Kok ramon brugman

Serveertip

Misschien ook lekker om er ananas , rozijnen en appel tussen te voegen

Eet smakelijk

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten