Kip madeira

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2021

P.p is ongeveer 450 calorien.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kipfilet, 500 gram krieltjes, 250 gram champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 150 ml Madeirawijn, 300 ml kippenbouillon, 150 ml volle melk, 20 gram bloem, 100 ml kookroom, bieslook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

*Snij de champignons en kip en snipper de ui en bieslook.
*Bak de krieltjes in een braadpan en gebruik daarna diezelfde pan voor de kip te bakken. Doe bij het bakken van de kip de ui, knoflook en champignons. Bak dit totdat de kip gaar is en de ui glazig.
*Blus vervolgens af met de wijn en laat dit droogkoken.
*Als dat is gebeurd, voeg dan de bloem, kippenbouillon, room en melk toe. Laat dit al roerend koken tot het ingedikt is.
*Voeg vervolgens de krieltjes toe met een beetje peper en zout (op smaak), laat dit daarna 3 minuutjes doorkoken.

*Garneer vervolgens met de bieslook bij opdienen.

Bron

Spar

Serveertip

Ik zelf doe er een beetje meer bloem bij, zodat het wat dikker word (lijkt dan meer op ragoutje).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten