1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Kip madeira

Kip madeira

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2021

Ingrediënten 4 personen


500 gram kipfilet, 500 gram krieltjes, 250 gram champignons, 1 ui, 1 teen knoflook, 150 ml Madeirawijn, 300 ml kippenbouillon, 150 ml volle melk, 20 gram bloem, 100 ml kookroom, bieslook


Verder heb je nodig


Braadpan


P.p is ongeveer 450 calorien.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de champignons en kip en snipper de ui en bieslook. Bak de krieltjes in een braadpan en gebruik daarna diezelfde pan voor de kip te bakken. Doe bij het bakken van de kip de ui, knoflook en champignons. Bak dit totdat de kip gaar is en de ui glazig. Blus vervolgens af met de wijn en laat dit droogkoken. Als dat is gebeurd, voeg dan de bloem, kippenbouillon, room en melk toe. Laat dit al roerend koken tot het ingedikt is. Voeg vervolgens de krieltjes toe met een beetje peper en zout (op smaak), laat dit daarna 3 minuutjes doorkoken. Garneer vervolgens met de bieslook bij opdienen.

Serveertip

Ik zelf doe er een beetje meer bloem bij, zodat het wat dikker word (lijkt dan meer op ragoutje).

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KawaiiCute


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KawaiiCute
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top