Aziatische kipspiesjes met wraps
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 04-05-2021
Wraps & de Aziatische keuken. Vandaag hebben we het beste van twee werelden op het menu.
Ingrediënten 4 personen
8 el hoisinsaus
4 el zonnebloemolie
400 g champignons
350 g Nieuwe Standaard Kip dijfiletblokjes
2 komkommers
1 bos bosuitjes
8 mini-tortilla's naturel (pak à 12 stuks)
Benodigdheden
8 satéprikkers1 grillpan
Bereidingswijze
1. Schep 4 el hoisinsaus in een bakje en voeg 2 el zonnebloemolie toe. Verdun met een scheutje water tot yoghurtdikte en roer door. Veeg de champignons schoon, halveer ze en doe in een kom. Voeg de helft van de saus toe en schep om. Schep de kip door de rest van de marinade. Rijg de champignons met de kip om 8 satéprikkers. Verhit de grillpan en grill de spiesjes in 10 min. rondom gaar.
2. Halveer intussen de komkommers in de lengte en schraap de zaadlijsten er met een lepel uit. Snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de helft van de bosuitjes in schuine stukken van 2 cm. Verhit 2 el zonnebloemolie in een wok en roerbak de komkommer met de bosui 3 min. Breng op smaak.
3. Snijd de rest van de bosuitjes in dunne schuine ringetjes. Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Leg op elk bord 2 tortilla's. Smeer de tortilla's in met een dun laagje hoisinsaus. Verdeel er de geroerbakte komkommer met bosui over. Leg op elke tortilla's een spiesje en strooi er de ringetjes bosui over. Laat iedereen zijn eigen wrap oprollen en trek het spiesje er met behulp van een vork uit.
Serveertip
Deze spiesjes zijn ook geschikt voor op de barbecue.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties