Maaltijdsalade met makreel en appel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 04-05-2021
Deze maaltijdsalade is ideaal voor een drukke dag. Hij staat snel op tafel en is erg lekker!
Ingrediënten 4 personen
5 el olijfolie
900 g opbakaardappelen met schil (2 zakken à 450 g)
200 g crème fraîche
15 g dille
1 rode paprika
500 g peultjes
2 granny smith appels
1 el zonnebloemolie
275 g warm gerookte makreelfilet naturel
Benodigdheden
grillpanBereidingswijze
1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de aardappelen in 15 min. krokant. Schep de crème fraîche in een hoge beker. Houd een paar takjes dille apart ter garnering. Voeg de rest van de dille toe en maal met een staafmixer fijn. Breng op smaak.
2. Snijd de paprika in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak de paprika met de peultjes in 3-5 min. beetgaar.
3. Verhit de grillpan op hoog vuur. Snijd 1 appel in vieren en vervolgens in plakjes. Smeer de appel in met 1 el olie en gril ca. 1 min. per kant tot er grillstreepjes op staan. Snijd de rest van de appel in blokjes.
4. Verdeel de aardappelen, paprika, peultjes en appelblokjes over een schaal. Besprenkel met de helft van de dressing. Pluk de makreel in grove stukken en verdeel er samen met de gegrilde appel over. Besprenkel met de rest van de dressing en garneer met de apart gehouden dille.
Serveertip
Gebruik eventueel verse bieslook in plaats van dille. Snijd in dat geval de bieslook ter garnering fijn.
Lekker met gegrilde plakken stokbrood.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties