Wortelsalade met pindadressing en gepocheerde kip
- Belgisch, Salade
- 30-60 min.
- Geplaatst op 04-05-2021
=18pxeen verrassende lauwe salade, erg lekker !
Ingrediënten 4 personen
wortelen (eventueel verschillende kleuren) 600 gkipfilets 2
citroen 1
bieslook (fijngehakt) 2 el
koriander (fijngehakt) 1 el
scheutjes 125 g
kippenbouillon 500 ml
pindakaas 3 el
agavesiroop 1 el
vissaus ½ kl
kerriepoeder ¼ kl
chilivlokken ¼ kl
peper en zout
olijfolie
Bereidingswijze
1 Schil de wortelen. Maak met een dunschiller fijne repen van de wortelen. Meng ze met de bieslook, koriander, enkele druppels citroensap en 1 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
2 Maak de dressing. Meng de pindakaas met de agavesiroop, vissaus, kerriepoeder en chilivlokken en leng aan met water tot de gewenste dikte.
3 Snij de kip in reepjes en pocheer ze in de bouillon. Serveer de salade met de lauwe kip en de dressing. Werk af met een handvol scheuten.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties