1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Salade van gebakken watermeloen met tonijn

Salade van gebakken watermeloen met tonijn

  • Belgisch, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-05-2021

Ingrediënten 4 personen


400g tonijn
1 watermeloen
1 bosje waterkers
2 lente-uien
1 bosje radijzen
80 g preischeutjes
80 g rode bietscheuten
1 citroen
4 el pistaches
extra vierge olijfolie
peper en zout



Salade van gebakken watermeloen met tonijn
Salade van gebakken watermeloen met tonijn

=18pxEen heerlijke zomerse salade met maar 350 kcal per portie! Je kan het ook als hoofdgerecht eten met krieltjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwijder de schil en snij de watermeloen in plakken van ongeveer 3 cm dik. Snij in grove parten, bestrooi lichtjes met zout en laat goed uitlekken op keukenpapier.
2 Verhit een scheutje olijfolie in een hete pan en bak de meloen kort aan beide kanten.
3 Dep de tonijn voor het grillen droog met keukenpapier en wrijf 'm in met olie. Leg de vis diagonaal op de grill, gril kort en draai 'm 90° voor een mooi ruitjespatroon. Draai om. Zorg dat hij vanbinnen nog rosé is. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap. Snij in dunne plakjes.
4 Spoel en halveer de radijzen. Spoel de waterkers en schud droog. Meng de waterkers met de rode biet. Verdeel over de borden en schik de radijsjes, watermeloen en tonijn op de salade.
5 Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Werk de salades af met lente-ui, preischeuten en pistachenoten. Besprenkel met olijfolie, peper, zout en citroensap. Eet je deze salade als hoofdmaaltijd, vul 'm dan aan met krielaardappeltjes uit de oven.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top