1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...

Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2021

Ingrediënten 2 personen


200 gram kipfilet in blokjes of reepjes
scheutje zonnebloemolie
250 gram sperziebonen
2 tomaten, gewassen en in blokjes
30 gram rode pesto
60 ml kookroom
1/2 tl paprikapoeder
peper en zout naar smaak
120 gram mini penne
1/2 bouillonblokje kip met minder zout


Verder heb je nodig


Pan, hapjespan, snijplank en mes


Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...
Toscaans kippannetje met sperzieboontjes , tomaat en rode pestosaus...

Dit eenvoudig Toscaans kippannetje staat snel op tafel en is een ideaal gerecht om te genieten na een lange werkdag. Bovendien zeer kindvriendelijk, want 2 kleinkinderen die we voor een weekend met de camper bij ons hadden, hebben er gretig van gesmuld. Op de foto is het gerecht te zien met een bijna verdubbeling wat ingrediënten betreft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de blokjes/reepjes kip royaal met paprikapoeder en peper en een snuf zout naar smaak. Snij de puntjes van de sperziebonen en snij ze vervolgens in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook ze in 5-7 minuten in het halve bouillonblokje beetgaar. Giet ze af , maar vang het kookvocht op. Voeg eventueel nog wat meer water toe en kook de penne gaar volgens de beschrijving op de verpakking. Giet af en spoel koud.

Verhit een scheut zonnebloemolie in een hapjespan en bak op hoog vuur de blokjes/reepjes kip gaar en bruin. Zet de hittebron lager en Voeg de boontjes toe en bak even mee. Meng de kookroom met de pesto door elkaar en voeg toe aan de pan. Dan de tomatenstukjes erbij en de penne. Verwarm alles enkele minuten . Proef en breng op smaak met peper en zout.

Bron

Project Gezond eigen tekst, foto's en kleine aanpassing naar smaak



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top