Tunnbrödsrulle
- Scandinavisch, Lunch/Brunch
- 30-60 min.
Dit moet je durven , een hotdog die je eet met een vork!
aardappelpuree , garnalensalade of komkommer relish en worst , niet op brood maar in een wrap.
de helaas overleden chef Anthony Bourdain zegt " The finest and best thing I've ever had in my life“.
natuurlijk weer allemaal dingen die we hier niet kunnen krijgen , aangepast , niet minder lekker.
je kunt alles zelf gaan maken maar ik heb gekozen voor de pablipo optie.
Ingrediënten 4 recipe.people
4 grote flour tortillas ( origineel is tunbröd, niet te krijgen natuurlijk )8 frankfurters of verse knakworst ( org. half paard half varken worstjes )
4 grote bladen ijsbergsla in reepjes
pak aardappelpuree ( maak met volle melk en voeg wat roomboter toe )
beetje nootmuskaat
optie 1:
300 gram garnalensalade vers van je visboer ( support your locals ) desnoods wat extra garnalen erbij,.
en ja ik snap knakworst , aardappelpuree en garnalen salade is wel een dingetje.
paprikapoeder gerookt ( optioneel )
optie 2 :
komkommer relish ( toko )
honing mosterd
ketchup
mayo.
gebakken uitjes
Benodigdheden
kookpanmagnetron
kommen of folie , dit gaat lekken aan de onderkant.
vorken
Bereidingswijze
zorg dat iig alles klaar staat .
maak je purree hudt warm
verwarm de worst volgens verpakking , en de wraps heel kort in de magno , het moet wel warm gegeten worden .
beleg vervolgens de wraps eerst met wat sla dan de aardappelpuree en dan de worst, vervolgens optie 1 of 2 .
vouw alleen de onderkant dicht , doe daar of zilverfolie omheen of zet in een beker/kom whatever.
laat de gebakken uitjes weg bij optie 1.
Serveertip
zijn natuurlijk veel meer opties , verse komkommer ipv relish , tomaat etc, leef je uit.