1. Home
  2. Recepten
  3. Indische keuken
  4. Saus
  5. Ei in pittige saus

Ei in pittige saus

  • Indisch, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2021

Ingrediënten 3 personen


6 eieren
100 ml zonnebloemolie
2 uien
2 tenen knoflook
1 el sambal oelek
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
1 tl suiker
2 el seroendeng



Ei in pittige saus
Ei in pittige saus

Pittige eieren uit India

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze. Verhit de olie in een wok en frituur de eieren in 4 min. rondom bruin.
-Schep de eieren uit de wok, schenk de olie eruit maar laat 2 el olie in de pan zitten. Fruit hierin de ui en knoflook 3 min. Voeg de sambal, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en 100 ml water toe en breng aan de kook. Leg de eieren in de saus en stoof 20 min. op laag vuur. Neem de eieren met een lepel uit de saus en halveer ze.
-Verdeel de saus over 6 kommetjes, leg de eieren erin en bestrooi met de seroendeng.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top