Omelet Arnold Bennett

  • Engels, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-05-2021
  • Omelet Arnold Bennett

    Omelet Arnold Bennett

    Omelet Arnold Bennett

Omelet uit Engeland, makkelijk, hartig en snel klaar 

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
30 g boter
15 g bloem
100 ml halfvolle melk
1 blikje makreelfilet naturel
2 el platte peterselie
3 scharreleieren
30 g Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Smelt de helft van de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur garen. Dit duurt 5 min. Voeg al roerend de melk toe tot een egale saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en schep er voorzichtig de makreel en 1 el peterselie door.
-Verwarm de ovengrill. Breek de eieren boven een kom. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Roer de eieren los met een vork. Roer niet te lang en te krachtig. Dit haalt de luchtigheid uit de omelet. Verhit de ovenvaste koekenpan 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Beweeg de pan zo, dat de hele bodem met boter bedekt is.
-Draai het vuur hoog. Schenk het ei in de pan als de boter bruist, maar niet kleurt. Beweeg de pan zo dat de hele bodem met ei bedekt is. Bak 5 sec.
-Neem de pan van het vuur en bedek het ei met de makreelsaus en bestrooi met de kaas. Zet de pan ca. 5 min. onder de grill. Verdeel de omelet over 2 warme borden en bestrooi met de rest van de peterselie.

Bron

AH

Serveertip

Arnold Bennett was een Britse schrijver die in het Londense Savoy hotel, waar hij in de jaren '20 het boek Imperial Palace schreef, deze omelet liet maken. Het staat nog steeds op het menu van het Savoy en is uitgegroeid tot een klassiek omeletrecept.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten