Daslooksoep
- Duits, Soep
- 20-30 min.
In Nederland heb ik nog nooit daslook in de supermarkt aangetroffen dus toen ik tijdens een wandeling deze als een groen tapijt in het bos aantrof heb ik ter plekke snel even op mijn telefoon Internet gecheckt of het "wildplukken" wel was toegestaan. Zo wist ik dus zeker dat daslook vanaf 2017 niet meer beschermd was in Nederland. Niets kon me er toen nog van weerhouden om een voorraadje te plukken en ging het in mijn rugzak mee naar huis.
Ik heb dit recept op een Duitse site gevonden want daar is daslook (Bärlauch) wel gewoon makkelijk verkrijgbaar en zijn er dus ook veel meer recepten mee te vinden.
TIP: Lekker om aan elk bord/kop een lepeltje Daslookpesto toe te voegen.
Bereidingswijze
- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook.
- Voeg dan eerst de in blokjes gesneden aardappelen de grof gesneden daslook toe.
- Doe er dan 2 liter kokend water en 2 groentebouillon tabletten bij.
- Laat de soep een kwartiertje koken tot de aardappelen goed zacht zijn en pureer het geheel met een staafmixer glad.
- Voeg de crème fraiche toe en roer deze goed door de soep tot een glad geheel.
- Optioneel: Het is lekker om de soep te serveren met een lepeltje (daslook)pesto per bord/kop.
Bron
Chefkoch.de/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.