Daslooksoep

  • Duits, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

  • Daslooksoep

    Daslooksoep

    Daslooksoep

In Nederland heb ik nog nooit daslook in de supermarkt aangetroffen dus toen ik tijdens een wandeling deze als een groen tapijt in het bos aantrof heb ik ter plekke snel even op mijn telefoon Internet gecheckt of het "wildplukken" wel was toegestaan. Zo wist ik dus zeker dat daslook vanaf 2017 niet meer beschermd was in Nederland. Niets kon me er toen nog van weerhouden om een voorraadje te plukken en ging het in mijn rugzak mee naar huis.
Ik heb dit recept op een Duitse site gevonden want daar is daslook (Bärlauch) wel gewoon makkelijk verkrijgbaar en zijn er dus ook veel meer recepten mee te vinden.

TIP: Lekker om aan elk bord/kop een lepeltje Daslookpesto toe te voegen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 200 gram daslook
- 5 aardappelen
- 1 flinke ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 liter water (uit de waterkoker)
- 2 groentebouillontabletten
- 200 gram crème fraiche (of room)
- (olijf)olie
- pezo
- optioneel: per kop/bord een lepeltje (daslook)pesto
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook.
- Voeg dan eerst de in blokjes gesneden aardappelen de grof gesneden daslook toe.
- Doe er dan 2 liter kokend water en 2 groentebouillon tabletten bij.
- Laat de soep een kwartiertje koken tot de aardappelen goed zacht zijn en pureer het geheel met een staafmixer glad.
- Voeg de crème fraiche toe en roer deze goed door de soep tot een glad geheel.
- Optioneel: Het is lekker om de soep te serveren met een lepeltje (daslook)pesto per bord/kop.

Bron

Chefkoch.de/aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 15-05-2021

Hoi Petra, ja die daslook is echt een superlekkere ontdekking. Ik had er wel al eerder van gehoord maar ik was het nog nooit eerder tegengekomen. Een kennis van me had er onlangs tijdens het wandelen wat van geplukt en er pesto van gemaakt. En ik ben na het maken van de heerlijke pesto ook met andere dingen gaan experimenteren. Ik vind het wel jammer dat je het hier nergens in winkels kunt kopen en ben je dus afhankelijk van wat de natuur je te bieden heeft. Maar wanneer je dat met mate doet, en oplet dat je ook daadwerkelijk daslook hebt en niet de giftige lelietjes-van-dalen (die er sprekend op lijken) is er ook niks mis mee. Groetjes van Wilmie _O_

pwiggers avatar
pwiggers 14-05-2021

Ha Wilmie, wat leuk dat jij nu ook daslook hebt ontdekt. Toen wij in Duitsland kwamen wonen in 2008 verkochtn ze het hier al in de supermarkt. Ieder voorjaar kom je het weer tegen als Bärlauch inderdaad. Ik heb er ook een paar recepten mee. Fijn weekend en groet, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten