1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. Chicken curry madras

Chicken curry madras

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021

Ingrediënten 4 personen


1 rode ui
2 bospenen
1 tomaat
4 el ghee
1½ el gehakte knoflook in potje
1½ el gehakte gember
1 tl kurkuma
1 el gemalen komijnzaad
1 el gemalen koriander (ketoembar)
2 tl gedroogd fenegriekblad
300 ml water
7 kardemompeulen
1 verse-pepermix
750 g kipdijfilet
3 verse currybladeren
1 el tomatenpuree
1½ el Euroma Original spices by Jonnie Boer curry madras
1/2 tl.gemalen kaneel
2 tl chilipeper
1 tl zout
15 g verse koriander


Verder heb je nodig


Pannen
Blender


Chicken curry madras
Chicken curry madras

Kookles echte curry maken...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de rode ui, snijd de peen in dunne plakjes en snijd de tomaat grof. Verhit de helft van de ghee in een ruime koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en peen al omscheppend in ca. 5 min. glazig. Voeg " van de gehakte knoflook en " van de gehakte gember toe en bak 1 min. mee. Doe de tomaat erbij en bak al omscheppend 2 min. tot alles iets zachter is. Voeg de kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en het fenegriekblad toe en schep om. Voeg het water toe, haal van het vuur en laat de currybasis afkoelen.

2
Kneus ondertussen de kardemompeulen met het lemmet van een mes en haal de zaadjes eruit. Verwijder de steel van de chilipeper en halveer de peper. Snijd de kippendijen elk in 4 stukken. Verhit de rest van de ghee in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de gehakte knoflook en gember, de groene peper en verse currybladeren toe en fruit 30 sec. al roerend (pas op, dit spettert). Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min mee. Voeg de madraspoeder, kaneel, kardemom, chilipoeder en het zout toe. Doe de kip erbij, schep goed om en zet het vuur laag.

3
Doe ondertussen de afgekoelde currybasis in de blender en mix al pulserend glad. Doe de currybasis bij de kip in de pan, breng aan de kook en kook ca. 10 min. op middelhoog vuur tot de kip gaar is en de saus iets is ingekookt (de currysubstantie mag wat dikker zijn). Snijd ondertussen de koriander inclusief de steeltjes fijn. Schep de curry in een schaal en serveer met de koriander erover.

Serveertip

Tip
met rijst (of naan; het gerecht is dan niet meer lactosevrij).

Wist je dat men in India de term curry niet gebruikt, maar gerechten gewoon bij de naam noemt? De Britten namen tijdens en na de bezetting veel Indiase culinaire gebruiken mee terug naar huis en hadden hun eigen definitie van het woord curry, namelijk een Indiaas gerecht (of gerecht in Indiase stijl) met een saus. Veel gerechten zoals Curry Madras, zijn Indiaas geïnspireerd maar worden voornamelijk in Engeland gegeten, niet in India.

Bron

A/H



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top