1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Cake
  5. Jelly bean cake

Jelly bean cake

  • Engels, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021

Ingrediënten 16 personen


390 gram bloem + 32 gram bloem
400 gram suiker
4 eieren
2 tl vanille extract
¼ el zout
3 tot 4 druppels gele kleurstof
110 gram jelly beans
240 gram boter op kamertemperatuur
240 ml amandel melk + 3 el amandel melk
16 gram bakpoeder
300 gram suikerbakkerspoeder


Verder heb je nodig


Bakpapier
1 langwerpige cake vorm
Keukenmachine


Jelly bean cake
Jelly bean cake

Zin in zoetigheid? Probeer dan deze heerlijke cake met een bodem van jelly beans.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden
Bekleed de cake vorm met bakpapier
Halveer de jelly beans
Meng 32 gram bloem en de jelly beans in een kom
Meng de suiker en de boter in de keukenmachine
Voeg de eieren toe in de keukenmachine en meng alles door elkaar
Voeg 240 ml amandel melk en de vanille extra toe in de keukenmachine en meng alles door elkaar
Voeg de overige bloem, bakpoeder en zout toe en meng alles goed door elkaar
Spatel de jelly beans door het beslag
Schep het beslag in de cake vorm
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar
Haal de cake uit de cake vorm en laat de cake helemaal afkoelen
Klop de suikerbakkerspoeder en de overige amandel melk in een kom tot een gladde massa
Voeg de gele kleurstof druppel voor druppel toe
Verdeel het glazuur over de bovenkant van de cake

Serveertip

Prik een saté prikker in de jelly bean cake. Als de saté prikker er droog uit komt is de cake gaar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top