Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto uit eigen keuken

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto uit eigen keuken

    Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto uit eigen keuken

    Spaghetti met warmgerookte zalm en rucolapesto uit eigen keuken

De rucolapesto bestaat uit (natuurlijk) rucola, olijfolie, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Het recept vind je hieronder. Met de warmgerookte zalm hoef je niets anders te doen dan het vel verwijderen en de zalm in stukjes "plukken". Het is een super lekkere combinatie. Mijn man Rob hield niet op met zeggen hoe lekker bij deze spaghetti vond.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram spaghetti (ik heb dunne spaghetti=capellini gebruikt)
plm. 150 gram warmgerookte zalm
2 lente-uitjes, schoongemaakt in smalle ringetjes
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
zout, peper
plm. 8 zwarte olijven in plakjes gesneden
Rucolapesto
20 gram rucola, gewassen
plm. 25 ml olijfolie
10 gram pijnboompitten
15 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
2 teentjes knoflook, gesnipperd
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor de spaghetti
staafmixer met bakje
koekenpan

Bereidingswijze

Rucolapesto
Haal de grove steeltjes van de rucola. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Doe alle ingrediënten in het bakje van de staafmixer of een hoge kom. Pureer met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat olie toe. Het moet wel een dikke massa zijn.
Maak op smaak met peper en zout.

Kook de spaghetti (capelini) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Roer naar smaak een paar eetlepels van de rucolapesto door de beetgaar gekookte spaghetti.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan.
Bak hierin de lente-uitjes plm. 2 minuten.
Voeg de stukjes warmgerookte zalm hieraan toe en verwarm alles nog 2 minuten.
Verdeel de zalm over de spaghetti
Strooi de geroosterde pijnboompitten en de plakjes olijven over de spaghetti.
Eet smakelijk.

Serveertip

In plaats van warmgerookte zalm kun je ook gewone gerookte zalm gebruiken,
Als je niet van olijven houdt laat je ze gewoon weg.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten