Appeltaart met caramol vodka likeur

  • Wereld, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Appeltaart met caramol vodka likeur

    Appeltaart met caramol vodka likeur

    Appeltaart met caramol vodka likeur

Oma's appeltaart met een eigen twist. Appeltaart met caramol vodka likeur is een uitstekend om te serveren als dessert of gewoon als een lekker stukje gebak.

Deel dit recept

Ingrediënten 11 personen
1,5 kilo jonagold appels
80 gram rozijnen
6 el caramol vodka likeur
1 ei (de helft voor het deeg en de andere helft voor het bestrijken)
200 gram ongezouten roomboter
200 gram witte basterd suiker
400 gram zelfrijzend bakmeel
8 gram vanillesuiker
Snufje zout
Vloeibare boter
Bloem
15 gram paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Taartvorm 26cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 170 graden
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in plakjes
Doe de appels en rozijnen in een bak en voeg de caramol vodka likeur toe en laat de likeur in trekken
Klop het ei los en verdeel dit in 2 delen
Meng boter, basterdsuiker zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel het deeg in 3 delen
Vet de springvorm in met boter en bestuif met bloem
Rol 1 deel van het deeg in een rondje om de bodem van de bakvorm te bekleden
Rol het 2e deel van het deeg uit tot een langwerpige plak om de randen van de bakvorm te bekleden
Strooi het paneermeel over de bodem van het deeg (de paneermeel neemt het vocht van de appels op)
Doe de appels in de bakvorm
Rol het 3e deeg uit tot een dunne lap en snij stroken van ongeveer 1 cm breed
Leg de stroken kruislings op de appeltaart
Met extra deegstroken werk je de randen rondom af
Smeer het overige halve ei over de deeg stroken
Bak de taart 60 minuten gaar en goudbruin
Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijderd

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten