1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Bananen brood

Bananen brood

  • Wereld, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021

Ingrediënten 10 personen


125 gram gesmolten boter
200 gram suiker
2 eieren
60 ml melk
1 tl vanille extract
3 bananen
250 gram bloem
1 tl banking soda
1 tl puntje zout
2x10 Werther's original caramelts


Verder heb je nodig


Langwerpige cake blik
Bakpapier


Bananen brood
Bananen brood

Bananen brood is een van de meest gebakken broden voor
een heerlijk tussendoortje. Vaak wordt de bananen brood
bereid met extra ingrediënten om het net even anders te maken. Zelf
heb ik gekozen voor een bananen brood met stukjes banaan en gesmolten
werther's original caramelts.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160 graden
Bekleed de cake blik met het bakpapier
Meng de suiker en boter in een keukenmachine
Meng de eieren 1 voor 1 in de keukenmachine
Meng de melk en vanille extract in de keukenmachine
Meng de bloem, baking soda en zout in de keukenmachine
Snijd 2 bananen in kleine blokjes
Meng de bananen blokjes in de keukenmachine
Smelt 5 Werther's orginal caramelt in een koekenpan
Als de Werther's orginal caramelt gesmolten is meng het dan door het mengsel in de keukenmachine en roer dit met een spatel door elkaar
Verdeel het mengsel in de cake blik
Snijd 1 banaan in rondjes en verdeel die over het mengsel in de cake blik
Smelt 5 Werther's orginal caramelt in een koekenpan
Als de Werther's orginal caramelt gesmolten verdeel het dan over bovenkant van het mengsel
Bak het mengsel ongeveer 50-65 minuten in de oven gaar
Laat het 10 minuten afkoelen in de cake blik voordat je het bananen brood er uithaalt



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top