1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Quiche
  5. Quiche lorraine

Quiche lorraine

Door: coxie

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-07-1999

Ingrediënten 4 personen


Deeg: 250 gr. tarwebloem - 1/2 tl. zout - 125 gr. boter - 4 el. ijskoud water
Beleg: 250 gr. doorregen gerookt spek - 1el. boter - 250 gr. room - 3 eieren - zout - peper - nootmuskaat


Verder heb je nodig


Koekenpan - Mixer - taartvorm 24 cm.


Een lekkere hartige taart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor het deeg de bloem in een kom gieten en in het midden een kuiltje erin maken. De boter en water eraan toevoegen. mengsel snel tot een glad deeg kneden. In folie pakken en 2 uur in de koelkast laten rusten.
Voor het beleg het spek in fijn repen snijden en in boter glazig bakken. Laten afkoelen.
De oven op 225?C voorverwarmen. Een quichevorm van ong. 24 cm. diameter invetten.

Bereidingswijze

Het deeg op een bebloemd werkblad iets groter dan de vorm uitrollen en er de bodem en de rand van de vorm mee bekleden. Spek over de taartbodem verdelen. Room samen met de eieren kloppen en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Het room-eiermengsel over het spek gieten.
De quiche in het midden van de oven in 30-40 min. goudbruin bakken. Op een taartrooster 20 min. laten afkoelen. Warm opdienen

Serveertip

Lekker met een salade.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coxie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top