Chocolade bowl met roze slagroom, aardbei meringue ijs en aardbeien
- Wereld, Nagerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 02-05-2021
Ik heb een chocolade bowl met ijs, aardbeien en slagroom gemaakt. Heerlijk om te serveren als je iets te vieren hebt of gewoon om dat je er zin hebt.
Ingrediënten 5 personen
450 gram roze callebaut chocolade250 ml vloeibare slagroom
1,5 el rode kleurstof
400 gram aardbeien waarvan 5 aardbeien apart houden voor de aardbei roosjes
5 bolletjes aardbeien meringue ijs van hertog jan
Benodigdheden
5 ballonnen1 fel bakpapier
1 spuit zak
Bereidingswijze
Bereidingswijzen de 2 dagen er voor.
Smelt 300 gram chocolade au bain-marie
Blaas de ballonnen middel groot op
Vet de ballon in met een beetje olie
Doop de bovenkant van de ballonnen in de chocolade
Plaats de ballonnen met de chocoladekant op het bakpapier en laat het afkoelen. Herhaal dit nog een keer.
Laat de ballonnen 1 nacht opstijven
Bereidingswijzen de 1 dag er voor.
Smelt 150 gram chocolade au bain-mare
Doop de bovenkant van de ballonnen in de chocolade
Plaats de ballonnen met de chocoladekant op het bakpapier en laat het afkoelen.
Laat de ballonnen 1 nacht opstijven
Bereidingswijzen op de dag zelf.
Prik de ballonnen lek, zodat je alleen nog de chocolade bowl overhoudt
Doe de kleurstof en slagroom in een bak
Mix de slagroom stijf
Snijd van de 5 aardbeien een aardbei roosje
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien door de helft en dan in plakken
Plaats in elke chocolade bowl 1 bol ijs
Verspreid de aardbeien in de 5 chocolade bowls
Spuit de slagroom met de spuitzak op de aardbeien
Plaats het aardbei roosje naast de slagroom
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties