Chocolade ijs met rozijnen

  • Wereld, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Chocolade ijs met rozijnen

    Chocolade ijs met rozijnen

    Chocolade ijs met rozijnen

Chocolade ijs met rozijnen heerlijk om van de zomer te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
375 ml melk
125 ml slagroom
2x 50 gram suiker
3 eidooiers
2 el cacaopoeder
150 gram pure chocolade, grof gehakt
Snufje piment poeder
60 gram rozijnen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hoge bak
Fijne zeef
Staafmixer
Ijsmachine

Bereidingswijze

Doe de melk, de slagroom en 50 gram suiker in een pan en breng dit aan de kook
Klop de eidooier los in een hoge bak met de overige suiker en cacaopoeder
Giet de helft van het melk mengsel bij het eidooier mengsel en roer dit door elkaar tot het glad is
Schenk alles terug in de pan bij het overige melk mengsel en verwarm al roerend op laag vuur. Het mengsel mag niet koken!
Verwarm ongeveer tot 85 graden, het mengsel zal gaan binden en wordt iets dikker
Voeg de chocolade in een bak
Haal de pan van het vuur en giet de hete crème door een fijne zeef op de chocolade
Voeg een snufje piment toe en meng alles met een staafmixer tot een gladde massa
Voeg de rozijnen toe
Laat het mengsel afkoelen en zet 12 uur in de koelkast
Bereid het chocolade ijs volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
Schep het ijs daarna in een gewenste bak en plaats dit minimaal 12 uur in de vriezer voorgebruik

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten