1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Chocolade ijs met rozijnen

Chocolade ijs met rozijnen

  • Wereld, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021

Ingrediënten 6 personen


375 ml melk
125 ml slagroom
2x 50 gram suiker
3 eidooiers
2 el cacaopoeder
150 gram pure chocolade, grof gehakt
Snufje piment poeder
60 gram rozijnen


Verder heb je nodig


Hoge bak
Fijne zeef
Staafmixer
Ijsmachine


Chocolade ijs met rozijnen
Chocolade ijs met rozijnen

Chocolade ijs met rozijnen heerlijk om van de zomer te maken

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de melk, de slagroom en 50 gram suiker in een pan en breng dit aan de kook
Klop de eidooier los in een hoge bak met de overige suiker en cacaopoeder
Giet de helft van het melk mengsel bij het eidooier mengsel en roer dit door elkaar tot het glad is
Schenk alles terug in de pan bij het overige melk mengsel en verwarm al roerend op laag vuur. Het mengsel mag niet koken!
Verwarm ongeveer tot 85 graden, het mengsel zal gaan binden en wordt iets dikker
Voeg de chocolade in een bak
Haal de pan van het vuur en giet de hete crème door een fijne zeef op de chocolade
Voeg een snufje piment toe en meng alles met een staafmixer tot een gladde massa
Voeg de rozijnen toe
Laat het mengsel afkoelen en zet 12 uur in de koelkast
Bereid het chocolade ijs volgens de gebruiksaanwijzing van je ijsmachine.
Schep het ijs daarna in een gewenste bak en plaats dit minimaal 12 uur in de vriezer voorgebruik



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top