Geroosterde krieltjes met Parmezaan

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geroosterde krieltjes met Parmezaan

    Geroosterde krieltjes met Parmezaan

    Geroosterde krieltjes met Parmezaan

Heerlijke krieltjes uit de oven.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
50 gram Parmezaanse kaas
0,5 kilo krieltjes met schil
2 takjes verse tijm
2,5 el olijfolie
2,5 teentjes knoflook
verse peterselie ter garnering
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de krieltjes, schil ze niet. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Pers of snijd de teentjes knoflook fijn.
Meng de olijfolie met de Parmezaanse kaas, de tijmblaadjes, knoflook en flink wat peper. Meng het oliemengsel vervolgens met de krieltjes.
Verdeel de krieltjes over de bakplaat en bak ze in de hete oven voor ongeveer 20 – 30 minuten totdat de krieltjes gaar en goudbruin zijn.
Serveer de krieltjes eventueel met wat verse peterselie

Serveertip

Heerlijk bij asperges.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ggiea avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten