Veldsla met gekaramelliseerde appeltjes walnoten en daslookdressing
- Internationaal, Salade
- 10-20 min.
Ik vond een dergelijke salade in mijn kookboek "Spargel & Rucola" van Easy Cooking. Dee salade werd gemaakt van rucola met een dressing van onder andere Bärlauch (daslook of bos-knoflook). Bärlauch is hier in Duitsland in de winkels verkrijgbaar van eind maart tot begin mei. In Nederland is daslook niet gemakkelijk te koop. Ik heb dus wel daslook gebruikt in mijn salade maar volgens het recept kon je de dressing ook maken met bijvoorbeeld peterselie en knoflook.
Kun je wel daslook krijgen laat dan de peterselie en de knoflook eruit en gebruik in plaats hiervan de daslook.
Ingrediënten 2 recipe.people
75 gram veldsla, gewassen1 appel, geschild in dunne schijfjes
Handje walnoten
2 eetlepels roomboter
½ eetlepel suiker
Dressing:
1 eetlepel appelazijn of witte wijnazijn
3 eetlepels zonnebloemolie
½ eetlepel honing
10 gram gehakte peterselie
1 teentje knoflook, geperst of gesnipperd
Zout, peper
Benodigdheden
Schaalstaafmixer met bakje
Bereidingswijze
Boter smelten in een koekenpan, suiker al roerend hierin laten smelten.
Appelschijfjes toevoegen en om en om lichtbruin bakken.
Appel uit de pan halen en apart zetten. In de overgebleven boter nog even de walnoten karamelliseren.
Walnoten en appel wat laten afkoelen.
Dressing:
Van de azijn, olie, honing, peterselie, knoflook en wat zout een peper met behulp van het bakje van de staafmixer een dressing kloppen.
Veldsla in de schaal. Verdeel de appelschijfjes en de walnoten erover.
Dressing erover verdelen en smullen maar.
Bron
Aangepast recept uit mijn Duitse kookboek "Spargel & Rucola" van Easy Cooking
Serveertip
Kun je daslook kopen of krijgen maak de dressing dan daarmee en laat de peterselie en de knoflook uit de dressing weg.
In plaats van veldsla is rucola ook erg lekker.