1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Veldsla met gekaramelliseerde appeltjes walnoten en bijzondere dressing

Veldsla met gekaramelliseerde appeltjes walnoten en bijzondere dressing

  • Internationaal, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021

Ingrediënten 2 personen


75 gram veldsla, gewassen
1 appel, geschild in dunne schijfjes
Handje walnoten
2 eetlepels roomboter
½ eetlepel suiker

Dressing:
1 eetlepel appelazijn of witte wijnazijn
3 eetlepels zonnebloemolie
½ eetlepel honing
10 gram gehakte peterselie
1 teentje knoflook, geperst of gesnipperd
Zout, peper


Verder heb je nodig


Schaal
staafmixer met bakje


Veldsla met gekaramelliseerde appeltjes en walnoten en een super lekkere dressing.
Veldsla met gekaramelliseerde appeltjes en walnoten en een super lekkere dressing.

Ik vond een dergelijke salade in mijn kookboek "Spargel & Rucola" van Easy Cooking. Dee salade werd gemaakt van rucola met een dressing van onder andere Bärlauch (daslook of bos-knoflook). Bärlauch is hier in Duitslan verkrijgbaar van eind maart tot begin mei. In Nederland is daslook niet gemakkelijk te koop. Ik heb dus wel daslook gebruikt in mijn salade maar volgens het recept kon je de dressing ook maken met bijvoorbeeld peterselie en knoflook.
Kun je wel daslook krijgen laat dan de peterselie en de knoflook eruit en gebruik in plaats hiervan de daslook.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Boter smelten in een koekenpan, suiker al roerend hierin laten smelten.
Appelschijfjes toevoegen en om en om lichtbruin bakken.
Appel uit de pan halen en apart zetten. In de overgebleven boter nog even de walnoten karamelliseren.
Walnoten en appel wat laten afkoelen.
Dressing:
Van de azijn, olie, honing, peterselie, knoflook en wat zout een peper met behulp van het bakje van de staafmixer een dressing kloppen.

Veldsla in de schaal. Verdeel de appelschijfjes en de walnoten erover.
Dressing erover verdelen en smullen maar.

Serveertip

Kun je daslook kopen of krijgen maak de dressing dan daarmee en laat de peterselie en de knoflook uit de dressing weg.
In plaats van veldsla is rucola ook erg lekker.

Bron

Aangepast recept uit mijn Duitse kookboek "Spargel & Rucola" van Easy Cooking



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top