Kokosmasalasoepje
- Indiaas, Soep
- 20-30 min.
Lekker spannend soepje
Ingrediënten 6 recipe.people
1 ui2 tenen knoflook
2,5 cm gember
Halve rode chilipeper
Halve tl kurkuma
1 el masalapoeder
Olie om te bakken
1 tak citroengras
250 ml kokosmelk,
1.5 liter kippenbouillon
Scheut gembersiroop
50 gram koude boter.
Benodigdheden
BlenderBereidingswijze
Mix de ui, knoflook, gember, rode chilipeper, kurkuma, masalapoeder, eneen scheutje olijfoliein een blender om een boemboe te maken
Bak in een pan met een beetje olie de boemboe korttussen het citroengras tot de boemboe begint te scheiden.
Vo3g de kokosmelk en de bouillon toe en kook op laag uur.
Haal het citroengras uit de pan en mix de soep met de bl3nder of staafmixer .
Zet de soep terug op het vuur en breng op smaak met zout , peper en een scheut gembersiroop.
Voeg de boter toe om de soep te binden.
Bron
Krant
Serveertip
Ook leuk als amuse in een klein glaasje