Courgettesoep met gorgonzola en basilicum
- Italiaans, Soep
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-05-2021
Snel klaar. Ui en knoflook even glazig bakken. Courgette in grove stukken erbij. Even koken. Gorgonzola en basilicum erbij. Pureren en smullen maar....
Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels olijfoli1 flinke courgette, uiteinden verwijderd in grove stukken gesneden
1 kleine ui, in grove stukjes
2 teentjes knoflook, in stukjes
1 1/2 kruidenbouillontablet of groentebouillon
plm. 75 gram gorgonzola
handvol basilicumblaadjes
peper, zout
mespunt nootmuskaat
Benodigdheden
panstaafmixer
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de pan.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de in stukken gesneden courgette toe en bak heel even mee.
Voeg nu zoveel water toe dat de courgettes net niet onder staan.
Doe de bouillontabletten erbij en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep samen met gorgonzola. Breng de soep weer aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de basilum toe. Pureer de soep nogmaals met de basilicum. (niet meer koken !!)
Proef en maak de soep eventueel nog op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat water toe.
Serveertip
Lekker voorgerecht.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties