Warm Gebrouwen Peachy Bootea Iced Tea

  • Amerikaans, Niet-alcoholische dranken
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Warm Gebrouwen Peachy Bootea Iced Tea

    Warm Gebrouwen Peachy Bootea Iced Tea

    Warm Gebrouwen Peachy Bootea Iced Tea

Eindelijk weer de bloesem in de bomen, de narcissen in het park en de tulpen bij iedere bloemist, het is lente! De zon laat zich steeds vaker zien en de temperaturen stijgen. Hoog tijd om deze heerlijke perzikijsthee recepten met jullie te delen. 
 
Er zijn twee manieren om zelf ijsthee te maken: warm gebrouwen en koud gebrouwen. Het kost iets meer tijd om de warm gebrouwen ijsthee te bereiden, maar deze kan wel sneller worden gedronken. De koud gebrouwen ijsthee heeft een stuk langer nodig om op smaak te komen, maar is eenvoudiger in de bereiding.

Een aantal dingen die voor beide methodes gelden:=inheritEen aantal dingen die voor beide methodes gelden:=inheritEen aantal dingen die voor beide methodes gelden:=inheritEen aantal dingen die voor beide methodes gelden:


  • Ongeveer 2 dagen houdbaar in de koelkast
  • De ijsthee is ook erg lekker als basis voor waterijs


Bestel de peacy bootea thee hier! 
Meer theeblogs en recepten, kijk ook even hier

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 4 eetlepels (Peachy Bootea) perzikthee
- 100 gram suiker
- 3 rijpe perziken
- 1.25 liter water
- Optioneel: extra suiker of zoetstof
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- (Glazen) afsluitbare kan
- Theezeef
- Pan

Bereidingswijze

- Schil of was 2 perziken en snijd deze in plakjes of blokjes.
- Doe de suiker in een pan en 150 ml water aan toe en breng dit aan de kook.
- Voeg op het moment dat de suiker is opgelost de perzikstukjes toe.
- Wacht tot de perzikstukjes zacht zijn geworden en haal dan van het vuur af. Laat dit mengsel 1 uur afkoelen en op smaak komen.
- Als het is afgekoeld zeef dan de siroop door het vocht uit de perziken te drukken. Doe dit met een fijne zeef of doek.
- Bereid de perzikthee met 1 liter kokend water. Laat de thee trekken zoals aangegeven op de verpakking en verwijder daarna de theeblaadjes. Koel deze thee eerst tot kamertemperatuur en daarna verder in de koelkast.
- Wanneer zowel de siroop en de thee zijn afgekoeld kan de ijsthee geserveerd worden. Doe dit door of alle siroop door de thee te mengen, of een beetje siroop in een glas de toen en dit op te lossen met de thee.
- Serveer in ieder geval met ijsblokjes en perzikschijfjes.

Serveertip

- Serveer met veel ijs.
- Serveer met stukjes perzik.
- Liever een ijsthee met prik? Maak de koude gebrouwen thee met bruiswater.
- Voeg eventueel wat schijfjes citroen, frambozen en/of muntblaadjes toe.
- Gebruik een glas waarbij alle ingrediënten goed zichtbaar zijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten