Kip krokant

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Kip krokant

    Kip krokant

    Kip krokant

Kipfilet met en krokant jasje van cornflakes en kip krokant kruiden
bereid in de airfryer. Bij de kip krokant heb ik een heerlijke saffraan
mayonaise volgens recept van miljuschka geserveerd. Daarbij
 hebben we blad spinazie en gebakken aardappels.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
Benodigdheden kipfilet.
3 kipfilets
86 gram ei wit
30 gram bloem
30 gram cornflakes
30 gram Kip krokant kerrie kruiden
Peper en zout

Benodigdheden saffraanmayonaise van Miljuschka.

4 eierdooiers
2 tl Dijonmosterd
1 mespunt zout
3 tl witte wijn azijn
250 ml milde olijfolie
6 draadjes saffraan
Citroensap
Peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

1 plastic zakje
Aluminiumfolie

Bereidingswijze

Bereidingswijzen kipfilet.

Verwarm de airfryer op 180 graden
Doe de cornflakes in het plastic zakje en druk de cornflakes met de hand tot kleine stukjes
Doe de bloem in een bord
Doe de ei wit in een bord
Doe de cornflakes met kip krokant kruiden in een bord
Besprenkel de kipfilets met peper en zout
Doe de kipfilet eerst door de bloem, dan door het ei wit en als laatste door de cornflakes
Gaar de kipfilet 30 minuten in de airfryer

Bereidingswijzen saffraan mayonaise.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn
Meng de eierdooiers, de mosterd, het zout en azijn met een garde goed door elkaar
Giet druppelsgewijs de olijfolie erbij en blijf kloppen
Schenk als de mayonaise dikker wordt en circa een derde van olie is bijgevoegd, de rest in een straaltje erbij
Verhit de saffraan op een stukje aluminiumfolie boven een gasvlam en verpulver met een vijzel of de bolle kant van een lepel
Voeg toe aan de mayonaise
Verdun deze eventueel nog een beetje water en voeg naar smaak een paar druppels citroensap en snufje peper toe. Laat even staan.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Tassiesfoodfavorites avatar

Doorsturen

Home Recepten