Pannenkoeken met jonge jenever en speciaal bier

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Pannenkoeken met jonge jenever en speciaal bier

    Pannenkoeken met jonge jenever en speciaal bier

    Pannenkoeken met jonge jenever en speciaal bier

De combinatie van jonge jenever en bier is niet heel ongewoon meer, maar nu wordt combinatie van jonge jenever en speciaal bier wel steeds populairder wordt. Dit was voor mij dus de ideale gelegenheid om pannenkoeken te maken met jonge jenever en speciaal bier. Voor het speciaal bier heb ik Texels Springtij gebruikt.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
3 eieren
150 ml speciaal bier Texels Springtij op kamertemperatuur
500 ml melk
150 ml jonge jenever
250 gram bloem
¼ tl zout
Boter om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Garder

Bereidingswijze

Doe de eieren met de 250 ml melk en het bier in een kom en klopt dit met een garder los
Voeg de bloem en het zout toe
Klop tot alles goed is gemengd
Voeg de overige melk en jonge jenever toe en mix tot een glad beslag zonder klontjes
Laat het beslag 30 minuten rusten
Verwarm de koekenpan op het vuur
Laat een klontje boter in de pan smelten
Giet met een soep lepel beslag in de pan, verdeel het beslag gelijkmatig door de pan te kantelen
Laat de pannenkoeken op midden-hoog vuur garen tot dat de bovenkant gaar is
Keer de pannenkoek met behulp van een spatel en bak de andere kant

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten