Kalkoen bitterblokjes

  • Wereld, Borrelhapje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Kalkoen bitterblokjes

    Kalkoen bitterblokjes

    Kalkoen bitterblokjes

Thanksgiving is in onder andere de Verenigde Staten een bekende
feestdag waarop wordt bedankt voor de oogst en andere
goede dingen. Tevens staat Thanksgiving bekend om de heerlijke
kalkoen maaltijden, een goede gelegenheid om hiervoor bitterblokjes
met kalkoen invulling te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 7 personen
180 gram kalkoen filet
1 tuinkruidenbouillon blokje
1 el water
1 takje peterselie
1 tl honing
2 tl kaneel
1 tl chilipeper
50 gram boter
65 gram bloem
75 gram eiwit
50 gram paneermeel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituur pan gevuld met olie
1 Vierkante silicone bak met 24 vierkantjes

Bereidingswijze

• Vul een pan met water, voeg het bouillon blokje toe en breng aan de kook
• Doe de kalkoen in het water en laat het 10 minuten koken met de deksel er op
• Als het heeft gekookt zet het vuur uit en laat de deksel er op zitten en laat het 30 minuten staan
• Snijd de peterselie fijn
• Haal de kalkoen uit de pan en snijd deze in kleine stukjes
• Meng de kalkoen met de honing, kaneel en chilipeper
• Zeef de bouillon boven een maatbeker en meet 250 ml af. (de rest van de bouillon zal niet gebruikt worden)
• Smelt de boter in een pan
• Voeg al roerend 30 gram bloem toe en laat ongeveer 3 minuten bakken
• Voeg in porties de bouillon toe en blij roeren tot het is opgenomen
• Voeg de kalkoen en de peterselie in de pan toe
• Verdeel het kalkoen mengsel in de vierkante silicone bak
• Laat de vierkante silicone bak minimaal 1 nacht in de koelkast opstijven

Volgende dag.
• Haal het kalkoen mengsel uit de vierkante silicone bak en verdeel deze op een bord
• Doe het eiwit in een bakje
• Doe de overige bloem in een bakje
• Doe de paneermeel in een bakje
• Haal vervolgens de kalkoen blokjes eerst door de bloem, het eiwit en de paneermeel
• Haal de kalkoen blokjes voor de 2e keer door het eiwit en de paneermeel
• Daarna zijn de kalkoenblokjes klaar om gefrituurd te worden. Bak ze 3 tot 4 minuten tot de goudbruin zijn

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten