Verse doperwten met sjalotjes ham en mosterd
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-05-2021
Ik weet dat april nog niet echt de tijd is voor verse doperwten, maar ik zag ze bij de groenteboer liggen, afkomstig uit Spanje. Bij het doppen bleek dat de doperwten niet zo heel klein waren, vandaar dat ik besloot er toch maar iets mee te doen. Het koken van de erwten duurde ook langer dan de bedoeling was (in het recept is de kooktijd goed voor de Nederlandse verse doperwten !!). Ik heb ze dus langer moeten koken.
Maar ze waren heerlijk. Lekker met gebakken aardappelen.
N.B. Dit recept is natuurlijk ook heel goed geschikt voor diepvries doperwtjes.
Dit is een aangepast, uitgebreider recept van een doperwtenrecept van Allerhande.
Ingrediënten 4 personen
1 kg verse doperwten25 gram ongezouten roomboter
Zout, witte peper
Mespunt nootmuskaat
1 sjalotje, gesnipperd
3 eetlepels water
Plm. 50 gram gekookte achterham, in reepjes
1 eetlepel milde mosterd
1 eetlepel gehakte peterselie
Benodigdheden
panBereidingswijze
Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.
Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin plm. 2 minuten.
Schep de doperwten erdoor en voeg het water en wat zout hieraan toe.
Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 minuten zachtjes gaar.
Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de ham-reepjes eraan toe.
Maak de doperwten op smaak met peper en nootmuskaat.
Garneer de doperwten met gehakte peterselie.
Gebruik je diepvries doperwten volg dan voor de kooktijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking .
Serveertip
Lekker met gebakken aardappelen en een biefstukje.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties