Tonijntartaar
- Frans, Voorgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 02-05-2021
Dit recept heb ik voor mijn ouders gemaakt en de reacties waren goed.
Ingrediënten 4 personen
• 300 gram verse tonijn• Een halve komkommer
• 5 lente-ui
• 1,5 el limoensap
• 1,5 tl wasabi pasta
• 1 teentje knoflook fijn geperst
• 4 el Tomasu sojasaus (tomasu gekocht bij Lindenhoff, maar ook op hun website te bestellen)
• 4 el mayonaise
• 4 tl sesamzaadje
Benodigdheden
• 1 kookring• 1 vergiet
Bereidingswijze
• Snijd de tonijn in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter
• Meng de tonijn met de sojasaus in een kom en zet de kom in de koelkast
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten
• Snijd de komkommer in kleine blokjes. Dep de blokjes daarna droog met keukenpapier
• Snijd de lente ui in dunne ringen, houd 1 lente ui achter voor de garnering
• Meng de wasabi met de knoflook, mayonaise en de limoensap
• Neem de schaal uit de koelkast en voeg de komkommer en lente ui toe
• Roer langzaam de wasabi mayonaise door de tonijn heen
• Zet de kom weer heel even in de koelkast
• Giet de tonijn tartaar af in een vergiet
• Verdeel de tonijntartaar over 4 borden doormiddel van een kookring
• Garneer de tonijntartaar met de overgebleven lente ui en sesam zaadjes
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties