Tonijntartaar

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021
  • Tonijntartaar

    Tonijntartaar

    Tonijntartaar

Dit recept heb ik voor mijn ouders gemaakt en de reacties waren goed.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
• 300 gram verse tonijn
• Een halve komkommer
• 5 lente-ui
• 1,5 el limoensap
• 1,5 tl wasabi pasta
• 1 teentje knoflook fijn geperst
• 4 el Tomasu sojasaus (tomasu gekocht bij Lindenhoff, maar ook op hun website te bestellen)
• 4 el mayonaise
• 4 tl sesamzaadje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
• 1 kookring
• 1 vergiet

Bereidingswijze

• Snijd de tonijn in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter
• Meng de tonijn met de sojasaus in een kom en zet de kom in de koelkast
• Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten
• Snijd de komkommer in kleine blokjes. Dep de blokjes daarna droog met keukenpapier
• Snijd de lente ui in dunne ringen, houd 1 lente ui achter voor de garnering
• Meng de wasabi met de knoflook, mayonaise en de limoensap
• Neem de schaal uit de koelkast en voeg de komkommer en lente ui toe
• Roer langzaam de wasabi mayonaise door de tonijn heen
• Zet de kom weer heel even in de koelkast
• Giet de tonijn tartaar af in een vergiet
• Verdeel de tonijntartaar over 4 borden doormiddel van een kookring
• Garneer de tonijntartaar met de overgebleven lente ui en sesam zaadjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten