1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tonijntartaar

Tonijntartaar

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-05-2021

Ingrediënten 4 personen


€ 300 gram verse tonijn
€ Een halve komkommer
€ 5 lente-ui
€ 1,5 el limoensap
€ 1,5 tl wasabi pasta
€ 1 teentje knoflook fijn geperst
€ 4 el Tomasu sojasaus (tomasu gekocht bij Lindenhoff, maar ook op hun website te bestellen)
€ 4 el mayonaise
€ 4 tl sesamzaadje


Verder heb je nodig


€ 1 kookring
€ 1 vergiet


Tonijntartaar
Tonijntartaar

Dit recept heb ik voor mijn ouders gemaakt en de reacties waren goed.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

€ Snijd de tonijn in kleine stukjes van ongeveer een halve centimeter
€ Meng de tonijn met de sojasaus in een kom en zet de kom in de koelkast
€ Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten
€ Snijd de komkommer in kleine blokjes. Dep de blokjes daarna droog met keukenpapier
€ Snijd de lente ui in dunne ringen, houd 1 lente ui achter voor de garnering
€ Meng de wasabi met de knoflook, mayonaise en de limoensap
€ Neem de schaal uit de koelkast en voeg de komkommer en lente ui toe
€ Roer langzaam de wasabi mayonaise door de tonijn heen
€ Zet de kom weer heel even in de koelkast
€ Giet de tonijn tartaar af in een vergiet
€ Verdeel de tonijntartaar over 4 borden doormiddel van een kookring
€ Garneer de tonijntartaar met de overgebleven lente ui en sesam zaadjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Tassiesfoodfavorites
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top