Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney
- Aziatisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-05-2021
Zorg dat je eerst de rijst kookt en die laat afkoelen (kan dus ook met een restje rijst). De kippendij (in stukjes) wordt plm. half uur gemarineerd. Daarna gaan alle ingrediënten stuk voor stuk in de wok. Op het laatst wordt de rijst lekker meegebakken. .
Ingrediënten 2 personen
120 gram basmatirijst250 gram kipfilet, in stukjes
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
zout
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
2 eetlepels arachideolie
300 gram gesneden spitskool
1 kleine prei, schoon gemaakt, gesnipperd
1 eetlepel sojasaus
4 eetlepels mangochutney
wat gehakte peterselie of koriander
Benodigdheden
Wok, hapjespan of grote koekenpanBereidingswijze
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de rijst wat afkoelen.
Meng de gemalen koriander, kerriepoeder, komijn en zout en wrijf de kipblokjes hiermee in. Laat de kruiden met de kipfilet plm. 15 minuten intrekken.
Verhit de olie in een pan. Bak de gekruide kipreepjes hierin rondom bruin. Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de uisnippers, knoflook en rode peper.
Bak de prei en de spitskool plm. 5 minuten mee.
Doe de kipstukjes terug in de pan en roer de sojasaus en de mangochutney erdoor.
Voeg de rijst hieraan toe en laat alles, regelmatig omscheppend, bakken en goed warm worden.
Maak op smaak met peper en zout.
Garneer de rijstschotel met gehakte peterselie of koriander.
Serveertip
Lekker met een Oosterse komkommersalade.
Laatste reacties
Wat fijn om te horen dat jullie de rijstschotel zo lekker vonden Cecile. Doet me goed. Heel fijn weekend nog en lieve groet, Petra
Heerlijk Petra, we hebben er heerlijk van gesmikkeld! Lieve groet Cecile