1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney

Gemarineerde kipfilet met gebakken rijst spitskool prei en mangochutney

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-05-2021

Ingrediënten 2 personen


120 gram basmatirijst
250 gram kipfilet, in stukjes
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
2 theelepels kerriepoeder
2 theelepels gemalen komijn (djinten)
zout
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
2 eetlepels arachideolie
300 gram gesneden spitskool
1 kleine prei, schoon gemaakt, gesnipperd
1 eetlepel sojasaus
4 eetlepels mangochutney
wat gehakte peterselie of koriander


Verder heb je nodig


Wok, hapjespan of grote koekenpan


Heerlijk en snel rijstpannetje met Oosterse gemarineerde kipfilet, spitskool, prei en mango chutney
Heerlijk en snel rijstpannetje met Oosterse gemarineerde kipfilet, spitskool, prei en mango chutney

Zorg dat je eerst de  rijst kookt en die laat afkoelen (kan dus ook met een restje rijst). De kippendij (in stukjes)  wordt plm. half uur gemarineerd. Daarna gaan alle ingrediënten stuk voor stuk in de wok. Op het laatst wordt de rijst lekker meegebakken. .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de rijst wat afkoelen.
Meng de gemalen koriander, kerriepoeder, komijn en zout en wrijf de kipblokjes hiermee in. Laat de kruiden met de kipfilet plm. 15 minuten intrekken.
Verhit de olie in een pan. Bak de gekruide kipreepjes hierin rondom bruin. Haal ze uit de pan.
Bak in het overgebleven vet de uisnippers, knoflook en rode peper.
Bak de prei en de spitskool plm. 5 minuten mee.
Doe de kipstukjes terug in de pan en roer de sojasaus en de mangochutney erdoor.
Voeg de rijst hieraan toe en laat alles, regelmatig omscheppend, bakken en goed warm worden.
Maak op smaak met peper en zout.
Garneer de rijstschotel met gehakte peterselie of koriander.

Serveertip

Lekker met een Oosterse komkommersalade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top