Hiyashi Tan Tan Men: Japanse koude pittige noedels

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2021
  • Hiyashi Tan Tan Men: Japanse koude pittige noedels

    Hiyashi Tan Tan Men: Japanse koude pittige noedels

    Hiyashi Tan Tan Men: Japanse koude pittige noedels

Deze noedels zijn geïnspireerd op het bekende Sichuan gerecht dan dan noodles, maar dan koud geserveerd. Benieuwd naar deze razend populaire smaaksensatie? Ontdek nu de rijke smaak van twee van de bekendste Aziatische keukens gecombineerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300g Sichuan noedels
½ pak choi
10g ingemaakte groenten in Sichuan-stijl
2 tl azijn
2 el sojasaus
4 el sesampasta
2 el chilipepers in olie
10cm lente-ui

(A) Uienolie :

100g bosui
¼ ui
1 teentje knoflook
5g gember
150g zonnebloemolie

(B) Gehakt Chinese stijl :

60g varkensgehakt
½ el zonnebloemolie
½ el kookwijn
½ el sojasaus
½ el zoete bonensaus (tianmianjian)

(C) Soep :

1 tl Chinese kippenpoeder
280ml water
Sojamelk
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

(A) Bereid de uienolie door alle ingrediënten uit lijst A op een laag pitje te sudderen voor ongeveer 30 minuten. Zeef de uien eruit en giet de olie in een potje. Laat afkoelen en draai de deksel erop. Bewaar en gebruik bij verschillende gerechten, zoals nasi, dumplings of gewokte groenten!

(B) Bereid het gehakt door het te rillen in olie op middelhoog vuur. Roer tot het gehakt korrelig en gaar is. Voeg kookwijn en sojasaus toe. Voeg een halve lepel zoete bonensaus toe en bak tot het vocht verdampt is. Zet het vuur uit en wacht tot het gehakt afgekoeld is. Plaats in een afgesloten bakje in de koelkast. Dit gehakt kan je kant-en-klaar gebruiken in verschillende gerechten!

(C) Bereid de soep door 1 tl Chinese kippenpoeder op te lossen in 280ml water. Voeg sojamelk toe naar eigen voorkeur. Zet het vuur uit zodra het goed gemengd is en laat afkoelen.

Bereidingswijze
Stap 1
Trek de stengels van de pak choi los en was onder stromend water. Kook de pak choi tot het moment dat het gaar is maar nog een bite heeft.

Stap 2
Snij de ingemaakte groenten en bosui in kleine stukjes en plaats in een kom. Voeg uienolie, azijn, sojasaus en sesampasta toe aan de kom en meng. Zorg ervoor dat je de ingrediënten in die volgorde toevoegt, omdat de ingrediënten anders niet goed mengen.

Step 3
Kook het water en bereid de Sichuan noedels volgens de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en spoel af met koud water. Voeg het mengsel uit stap 2 toe aan de soep en meng. Plaats de noedels in de soep en leg het gehakt en de pak choi er bovenop. Garneer met chilipepers in olie naar eigen voorkeur.

Itadakimasu! Eet smakelijk!

Bron

amazing oriental

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten