Sausje van geroosterde tomaat

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Sausje van geroosterde tomaat

    Sausje van geroosterde tomaat

    Sausje van geroosterde tomaat

Overheerlijk warm sausje dat U zeker eens moet proeven !    De saus is heerlijk op biefstuk, maar kan ook gebruikt worden als dressing en zelfs als pastasaus!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
6 rijpe tomaten
1/3 rode paprika, in reepjes
1 ui, in wiggen
125 gr mascarpone
125 gr gorgonzola
2 teentjes knoflook
1 tl gedroogde basilicum
2 el olie
zout - peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was en droog de tomaten, snij ze doormidden en plaats ze met de snijkant omhoog in een ovenschaal. Leg de ui wiggen en paprika repen erbij. Stop de knoflook teentjes (in hun schil) tussen de groentes.

Besprenkel de groentes met de olie en basilicum en breng het geheel op smaak met zout en peper. Rooster de groentes in 40 tot 45 minuten op 200 graden gaar en lichtbruin.

Pureer de groentes met een blender of staafmixer tot een gladde saus. Giet de saus in een pan en voeg de mascarpone en gorgonzola toe. Laat nog even zachtjes doorwarmen tot de kaas gesmolten is.



Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten