1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)

Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)

  • Frans, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-05-2021

Ingrediënten 8 personen


- 6 eieren
- 6 blaadjes gelatine
- 6 el suiker (afgestreken)
- 250 ml slagroom (eventueel 100 ml extra voor garnering)
- +/- 300 gram lange vingers (boudoirs)
- scheutje Marasquin
- optioneel: ik heb deze pudding gegarneerd met (3) passievruchten en de bessen van Physalis (Kaapse kruisbes)



Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)
Charlotte Russe (nostalgisch bruiloftsgerecht)

Dit is ook weer een recept uit "de oude doos" en dat is beslist niet sarcastisch bedoeld. Ik heb zelf nog hele goede herinneringen aan dit nagerecht want het werd o.a. als dessert geserveerd op onze bruiloft. Dit recept is van mijn tante Dina, die kok was en altijd voor bruiloften en partijen kookte en dus ook op onze bruiloft. Het is echt een feestelijk dessert en erg lekker voor bijvoorbeeld Pasen, Pinksteren, Kerstmis of welk (familie)diner dan ook. Je kunt de garnering aanpassen aan het seizoen. Het is dan ook leuk om de kleur van het lint aan te passen aan de gelegenheid. Het lint is trouwens niet alleen voor de sier maar ook voor de stevigheid van de pudding

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Het geel van het wit van het ei scheiden.
- Doe het (ongeklopte) wit van het ei door het steelpannetje en doe dan het eiwit in een schone mixerkom.
- Zet de lange vingers rechtop in het pannetje (tegen de wand).
- Weel de gelatine in ruim koud water.
- Klop het geel van het ei met de suiker zeer schuimig.
- Klop de slagroom en de eiwitten afzonderlijk stijf.
- Los de uitgeknepen gelatine op in een bodempje heet water en voeg dit bij de gele massa, voeg hier (naar eigen smaak) een scheutje Marasquin aan toe.
- Dan de slagroom erdoor scheppen (niet kloppen).
- Schep daarna voorzichtig de eiwitten erdoor en doe het geheel in het pannetje met de lange vingers. Laat het minstens 6 uur in de koelkast opstijven.
- Stort het geheel voorzichtig op een platte schaal en doe er een strik omheen.
- Ik heb zelf naar eigen inzicht de pudding opgeleukt door er rondomheen een randje slagroom te spuiten en daarin wat bessen van de Physalis te duwen. Bovenop heb ik het binnenste van 3 passievruchten gedaan. Je kunt natuurlijk ook naar eigen inzicht met ander fruit garneren.

Bron

Tante Dina



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top